vrijdag 14 september 2007

Is de metro weer passé?

De stad staat altijd vol met auto's, metro's, trams en bussen, en soms ben ik wel jaloers op de mensen die fluitend voorbij komen fietsen! Maar hoe kan ik het voor elkaar krijgen om in een grote stad te fietsen terwijl ik er niet woon? Ik zou een fiets kunnen huren, maar dat zou teveel werk zijn. Nu is er iets uitgevonden voor de mensen die hetzelfde idee als ik hebben...




DE VELOTAXI





Heel gemakkelijk en niet duur. In bijna elke groote stad staan er een aantal. Het werkt hetzelfde als een taxi. Je stapt er op af en vertelt waar je heen moet. Je krijgt de prijs te horen en klaar is kees. Het voordeel hiervan is, is dat je snel op de plaats van bestemming bent voor kleine stukken, want je kan overal langs. Ook is het erg leuk omdat het totaal een andere demensie heeft dan een metro.

Er zit ook een nadeel aan deze geheel nieuwe uitvinding. Het probleem is dat het maar voor 2 personen (krap voor 3) is.

Mijn persoonlijke ervaring hiermee is erg leuk! De bestuders (of hoe noem je deze mensen; chauffeurs?) zijn erg vriendelijk en zijn in voor een praatje.


Ik denk dat dit een erg grote hype kan worden omdat het erg gemakkelijk is. Zeker de moeite waard om het is te proberen.